Szironta Együttes, Besnyő • www.csengettyu.hu • +36 20 258 22 44 • info@csengettyu.hu Küldjön e-mailt a Szirontának! Adója 1%-át köszönjük! Töltse le a rendelkező nyilatkozatot most!
Kezdőlap arrow Zengedezünk néked szép csillag... - első lemezünk
Zengedezünk néked szép csillag... - első lemezünk

Zengedezünk néked szép csillag... CD borító2006-ban, mintegy "karácsonyi ajándékként", a Vörösmarty Rádió segítségével megszületett első lemezünk, Zengedezünk néked szép csillag... címmel. Bár tavaly kissé megkésve (december közepén) készült el a végleges, értékesíthető lemez, így is nagy sikert aratott. (Többszáz eladott lemez volt az elmúlt egy évben.)

Felbuzdulva a 2006. évi sikeren, prózai elemekkel színesítettük meglévő zeneműveinket. Ennek köszönhetően 2007-ben egy több, mint 40 perces hangzóanyagot nyújtottunk át hallgatóinknak.

A majd' háromnegyed órában Jézus születését elevenítjük fel, prózával, verssel és énekkel, természetesen a történetbe illő, Zengedezünk néked szép csillag... CD hátlapcsengettyűn megszólaló művek is színesítik a hangjátékot. Sokan jelezték, hogy szeretnék a csilingelő hangot belopni a Szenteste a Karácsonyfa alá; nekik kedvezve található meg a CD-n a 11-es, Bónusz-track, melyben az elhangzó hét csengettyűs zenemű egymás után, összekötőszöveg és prózai elemek nélkül csendül fel, ezzel teremtve igazi karácsonyi hangulatot a háttérből.

Hallgassa meg a lemez demóanyagát!

Honlapunk itt egy flash lejátszót igénylő médiaelemet tartalmaz. A médiafájl elindításához flash lejátszó szükséges, mely az Adobe oldaláról ingyenesen letölthető.

Amit hallható lemezünkön:

1. Örömhír
Jézus leszáll az emberekhez, hogy megváltsa halálával a bűneinket. A trackben megszólal csengettyűn a Szép Karácsony című dal.

2. Jézus születése
Gábriel arkangyal jó híre után Mária és József elindul a hosszú útra, mely során Mária életet ad a Megváltónak. A Szállást keres a Szent Család népéneket Dorka, a Feljött immár az a csillag népdalt pedig Evelin előadásában hallhatjuk. Ezt követi csengettyűn az A kis Jézus megszületett dal.

3. Betlehem
A kisdedet bepólyálják és jászolba fektetik. Csengettyűn elhangzik az Ó gyönyörű szép titokzatos éj, majd Sólyom Balázs elmondja Juhász Gyula: Betlehem című versét.

4. Pásztorok a jászolnál
Egy angyal viszi a hírt a pásztoroknak, hogy Jézus személyében megszületett a zsidók királya. A pásztorok útra kelnek, hogy üdvözöljék. Dorka éneke idézi fel a pillanatot: Menjünk, menjünk, örvendezzünk..., míg csengettyűn a Pásztorok, pásztorok című dal csendül fel.

5. A Napkeleti bölcsek
A pásztorok érkezését követően megérkeznek a Háromkirályok, akiket fényes csillag vezetett. Háromkirályok elindulának... majd Háromkirályok megérkeztek - Dorka és Evelin közös éneke.

6. Menekülés Heródes elől
Heródest az irigység és a félelem motiválja, amikor parancsba adja Jézus felkutatását. Mivel nem találja meg, elrendeli az összes két évnél fiatalabb fiúgyermek meggyilkolását. A track ezt a szörnyű tettet próbálja felidézni. Itt hangzik el csengettyűn az Ó lágyan lebbenő... dal, Dorka énekében pedig egy lészpedi (Moldova-Bukovina) esti imát hallhatunk. Ismét Dorka előadásában szólal meg a Dona nobis pacem (Békét kíván minden ember) című mű is, utalva az erőszak elutasítására.

7. Jézus a templomban
A sikeres menekülést követően Mária és József Egyiptomban telepedik le, ahonnan visszatérnek Názáretbe. Itt Jézus elkezdi tanításait. Wolfgang Amadeus Mozart: Varázsfuvola című operájából a híres tercett hangzik el csengettyűátiratban.

8. Cathy Novák: Foltok
Egy megható karácsonyi novella következik Nyersné Vajda Márta előadásában.

9. A karácsonyfa hagyománya
Hazánkban is hagyománya van a fenyőfa feldíszítésének. Ezt a hagyományt idézzük fel csengettyűn megszólaló Ó, zöld fenyő dallal. A Karácsony elmúltával a feldíszített fa mindig szörnyű sorsra jut, melyet Vajda Györgyné verse: A fenyő halála kitűnően illusztrál Márti néni tolmácsolásában. Érdekesség a műben, hogy az előadó, Márti néni édesanyja a vers írója.

10. Lészpedi ima
Varga Evelin éneke méltón zárja a bibliai történetet.

11. Bónusz-track
A hangjátékban elhangzott hét zenemű szólal meg csengettyűn, közel tíz percben, összekötőszöveg és prózai elemek nélkül.

A CD ára 2.400,- Ft amely elsősorban fellépéseinken és rendezvényeinken vásárolható meg. Előzetes egyeztetést követően postai úton vagy személyesen is lehetőséget biztosítunk a lemez megvételére.

Megvásárolná a lemezt? Írjon e-mailt nekünk!

1% 1% 1% 1% 1%

Kérjük, hogy 2017-ben is
támogassa szervezetünket!
Köszönjük!

Adószámunk: 18501472-1-07

Rendelkező nyilatkozat
Miért segíti szervezetünket felajánlása?
Olvassa el válaszainkat!

Legújabb lemezünk

Lájkoljon minket!