Szironta Együttes, Besnyő • www.csengettyu.hu • +36 20 258 22 44 • info@csengettyu.hu Küldjön e-mailt a Szirontának! Adója 1%-át köszönjük! Töltse le a rendelkező nyilatkozatot most!
Kezdőlap arrow A csengettyűk története
A csengettyűk története

A világon számos csengettyűfajta létezik. Ezek közül a kínai harangok és az amerikai csengettyűk (ezek "handbells" néven ismertek) a legelterjedtebbek, de találkozni lehet finn, dán és angol hangszerekkel is.

Csengettyűkről mindenkinek

A történetnél a magyar (Xilo-Ton) csengettyűk bemutatása mellett a két nagy hangszercsoportot, a kínai és USA-harangokat is bemutatjuk, ezzel betekintést nyújtunk a kialakulásukba és jelenükbe is.

A magyar csengettyűk története

A kínai harangok, a bianzhongok története

Az amerikai harangok, a handbellek története

A Vörösmarty Rádióban, az I. Országos Csengettyűs Találkozó kapcsán egy közel egy órás műsorban mutattuk be a csengettyűk sokszínűségét, történetét, a különböző típusú csengettyűk hangját. Ez a műsor az alábbi lejátszón keresztül meghallgatható, így nem csak olvashatja, hanem hallhatja is a csengettyűk sokszínűségét.

Honlapunk itt egy flash lejátszót igénylő médiaelemet tartalmaz. A médiafájl elindításához flash lejátszó szükséges, mely az Adobe oldaláról ingyenesen letölthető.

1% 1% 1% 1% 1%

Kérjük, hogy 2017-ben is
támogassa szervezetünket!
Köszönjük!

Adószámunk: 18501472-1-07

Rendelkező nyilatkozat
Miért segíti szervezetünket felajánlása?
Olvassa el válaszainkat!

Legújabb lemezünk

Lájkoljon minket!