Szironta Együttes, Besnyő • www.csengettyu.hu • +36 20 258 22 44 • info@csengettyu.hu Küldjön e-mailt a Szirontának! Adója 1%-át köszönjük! Töltse le a rendelkező nyilatkozatot most!
Kezdőlap arrow Üvegzseb
Támogatások, pályázatok, projektek

A Szironta mindent megtesz annak érdekében, hogy pályázati lehetőségek segítségével forrásokhoz jusson. Nehéz feladat, hiszen ma már a kis összegű pályázatokhoz is igen komoly űrlapok, adatszolgáltatások kitöltése szükséges. Nincs lehetőségünk pályázatírókat finanszíroznunk, így saját szabadidőnket áldozzuk fel a forrásteremtésre. Szerencsére a pályázatok mellett egyéb támogatásokat is kapunk, vannak még vállalkozók és magánszemélyek is, akik segítik munkánkat. Ez úton is köszönjük nekik.

A 2008-as évben 267.500 Ft, a 2009-es évben 945.730 Ft, a 2010-es évben 1.295.134 Ft, 2011-ben 1.724.766 Ft összeghez míg 2012-ben 7.613.694 Ft összeghez juthattunk. Az idei évben eddig összesen 19.685.644 Ft forrást tudtunk lehívni. A TÁMOP 5.5.2-es pályázatból várhatóan még 1.603.048 Ft-ot várunk, az 1%-os kiutalásokból pedig az ősszel 257.599 Ft-ot utalnak szervezetünknek.

EDDIG ÖSSZESEN 31.172.468 FT FORRÁST FOLYÓSÍTOTTAK SZERVEZETÜNKNEK,
további 1.860.647 Ft-ra érvényes kötelezettségvállalással rendelkezünk.

Az alábbiakban részletezzük azokat a pályázatainkat, támogatásokat, amelyek segítségével forráshoz juthattunk.Dallamos csengettyűk

Dallamos csengettyűk, avagy zene összeköt minket

Zenei tehetségfejlesztő foglalkozásokat indít a besnyői Sziront’Art Közhasznú Egyesület a Velencei Diákotthonban a Nemzeti Tehetség Program NTP-FTP-15-0058 számú pályázatának köszönhetően. Az intézmény lakói egy 30 alkalmas program során betekintést nyernek majd e nem mindennapi hangszer kezelésének rejtelmeibe, miközben a programot vezető szakemberek nem csak zenei tehetségük kibontakoztatásában segíti őket, de a sajátos nevelési igényű gyermekek egyénre szabott fejlesztő programot kapnak és a közös zenélés élményeit is megtapasztalhatják, hiszen a Besnyőn májusban megrendezendő 10. CsengőFesten is fellépnek és zenélnek ép társaikkal is.
A térségben csengettyűiről ismert Sziront'Art művészeti vezetője, szakmai igazgatója az intézmény fejlesztő pedagógusaival közösen dolgozik majd azon a következő hónapokban, hogy a foglalkozáson résztvevő gyerekek a program végén ne csak egy különleges zenei élménnyel gazdagodjanak, de olyan tapasztalatot is szerezzenek, amely segíti őket tanulmányaik és mindennapi életük során is. A zene ugyanis amellett, hogy alázatot, szorgalmat követel, legfőképp együttműködést és nagyfokú egymás iránti figyelmet igényel. A magatartászavarral küzdő fiatalok számára pedig óriási lehetőség, hogy mindezt éppen egy zenei program keretében kaphatják meg, a lélek nyelvén szólva hozzájuk, munkájuk gyümölcse a közös zenélés élménye, amellyel érzelmi világuk is gazdagodik.
Az egyesület több éves tapasztalattal rendelkezik már a csengettyűk oktatásában is, hiszen korábban egy EU-program keretében a legkülönbözőbb helyzetekben alkalmazta sikerrel módszerét akár drámapedagógiai foglalkozásokat kiegészítve, akár a velenceihez hasonló speciális programok keretében, mozgássérült, vagy értelmileg akadályozott gyermekek zenei nevelésében. A következő hetekben nem csak a gyerekek ismerkednek a hangszerrel, de a program kiemelt figyelmet fordít az egyéni igények feltérképezésére és konduktív módszerek alkalmazására, hogy minden résztvevőből a tőle elvárható legjobb teljesítményt hozza ki annak kényszere nélkül. A legfontosabb pedig az egyén önmagához mért eredményességének növelése, értékelése, amit a közönség a 10. CsengőFesten is megtapasztalhat májusban Besnyőn.

Tovább...
Pengjen a citerád!

Citerás tehetséggondozó foglalkozássorozatot indított a Sziront’Art Közhasznú Egyesület Besnyőn. A helyi Arany János Általános Iskola diákcsoportja ismerkedhet ebben a tanévben a legősibb magyar hangszerrel és ezáltal nyerhet mélyebb betekintést nemzeti kultúránkba.

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósuló foglalkozások ebben a tanévben nem merülnek ki a zenei fejlesztésben. A résztvevők megismerkednek a Kárpát-medence főbb tájegységeinek jellemző dalaival, annak változataival. Zenei tudásukat az egyik legősibb, hazánkra jellemző hangszer, a citera megszólaltatásának, a különböző pengetési módoknak, tájegységi díszítéseknek az elsajátításával bővítjük. Zenei érdeklődésüket a népzene irányába tereljük, a népdalkincsünk megismertetése révén, de egy intenzív citerás továbbképzési programon, Kecskeméten egy hangszermúzeumban és a budapesti Hagyományok Házában is megismerkednek majd az élő népzenével.

Az egyesület célja a programmal az, hogy valamelyest pótolja azt az űrt, melyet a helyi zeneiskola megszűnése hagyott maga után évekkel ezelőtt, így lehetőséget biztosítson a fiataloknak zenei tehetségük kibontakoztatására, az utóbbi években reneszánszát élő magyar népi kultúra egy igen gazdag területének, a népzenének a megismerésére. A citera és a szorosan kapcsolódó népi énekes területen ugyanis számos táborozási, továbbképzési lehetőség áll rendelkezésre. Ezekből merítve a program során a cél a fiatalok zenei érdeklődésének felkeltése tehetségük kibontakoztatásának lehetőségével, kiscsoportos foglalkozások keretében.

Tovább...
Építsünk rádiót!

Kedvezményezett: Sziront’Art KHE

A besnyői Sziront'Art KHE „Építsünk rádiót!” címmel szakkört tartott fiataloknak.

Tovább...
2013. - 1%-os felajánlások - 257.599 Ft

Adója 1%-át köszönjük!Szervezetünk a 2013-as évben negyedszer fordulhatott az adózókhoz. Összesen 257.599 Ft összeg lehívására váltunk jogosulttá. Ezzel sok civillel ellentétben majdnem megdupláztuk a 2012. évi felajánlásokat. Köszönjük az adózók bizalmát!

Az összeg felét a 2013-as év működési költségeire, míg a másik felét év végi programunkra és a fellépések útiköltségeire fordítjuk.

Ne feledje, újra várjuk az 1%-os felajánlásokat, adószámunk: 18501472-1-07.

2013. - Önkormányzati működési támogatás - 200.000 Ft

BesnyőBesnyő Község Önkormányzata a lehetőségeihez mérten 2013-ban is támogatta szervezetünket. Az általa felajánlott 200.000,- Ft nagy segítséget jelentett szakmai fejlődésünkben, melyet továbbképzésre (nyári táborra) használtunk fel. Ismét csak köszönettel tartozunk községünk előljáróinak, hiszen nem sok város teheti meg, hogy ilyen mértékben támogatja civiljeit!

2013. - NEA-támogatás - 4.000.000 Ft

A Nemzeti Együttműködés Alap 2013. évi miniszteri keretének terhére nyújtottunk be pályázatot. Balog Zoltán EMMI-miniszter döntése alapján szervezetünk 4.000.000 Ft vissza nem térítendő, szervezetfejlesztésre és képzésre fordítható támogatást nyert el, melynek a felhasználást megkezdtük.

Tovább...
1% 1% 1% 1% 1%

Kérjük, hogy 2017-ben is
támogassa szervezetünket!
Köszönjük!

Adószámunk: 18501472-1-07

Rendelkező nyilatkozat
Miért segíti szervezetünket felajánlása?
Olvassa el válaszainkat!

Legújabb lemezünk

Lájkoljon minket!